В Царево назначават 35 роми за озеленители и от 1 юни се назначават на работа в общината като работници в озеленяването.

 

Курсистите преминаха двумесечно обучение в центъра по ОП "Развитие на човешките ресурси", схема "Развитие". Придобилите квалификация в озеленяването ще бъдат назначени за срок от една година на минимална работна заплата.

"За един ден намерихме работа на 35 безработни, всички са местни хора. Ето това е ползата от Българо-германския център. При това възнаграждението им не е за сметка на общината, а е осигурено от Европейския социален фонд. За Царево казват, че е един от най-зелените градове по Българското Черноморие, а жителите ни са горди и с чистота му. Ще продължим да работим в тази насока. Новоназначените ще имат задачата да поддържат зелените площи в общината", каза кметът на общината Петко Арнаудов.

През месец юни от БГЦПО в Царево излизат кадри с повишена квалификация и от курсовете за готвачи, козметици и администратори, които ще вложат своите знания и умения като кадри в туристическия бранш.