IMG_2249

IMG_2249

В Царево с четири еко акции за чиста природа

На 17-ти май ще се събират боклуци в зоните за отдих и спорт близо до селищата. На 31-ви май ще бъдат почистени детските площадки по места. На 7-ми юни ще се проведат две акции - едната в защитените територии и националните паркове, които са пределите на община Царево, а другата - край реките и водоемите.

Едновременно с това и тази година в почистването ще бъдат включени машините за миене на улици. Те ще измият централните улици на Царево, Ахтопол и Лозенец в дните преди кампанията, по време на кампанията и след нея. Това е и част от усилията на общината за постигането на по-добър резултат. Призоваваме живеещите в градовете и селата да участват активно в почистване на терените около жилищни и производствени сгради, улици, дерета, площадки и др. Общината осигурява чували и ръкавици на желаещите, както и извозване на отпадъците.

От Общината канят всички природозащитници, които желаят да се присъединят, да съдействат и да бъдат част от инициативата, да се обадят на телефон 0590 5 20 57, в сградата на Чистота и озеленяване – ет. 2, както и на електронната ни поща [email protected].