Zabov2

Zabov2

В Средец интегрират деца в риск

който ще бъде финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 година. Бенефициент по проекта е Община Средец, а партньор е сдружение "Диалог". Проектът е първият, който Община Средец изпълнява по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Проектът е на стойност 225 328,00 евро. Основната цел на проекта е подобряване състоянието на децата в риск в Община Средец на възраст от 3-6 години. Акцентът е поставен  върху образователната интеграция на деца от уязвими социални групи, включително от ромски произход. Дейностите  се изпълняват в петте детски градини на територията на общината - ОДЗ "Снежанка", ОДЗ "Бърборино", ЦДГ "Дъга" село Дебелт, ЦДГ село Орлинци и ЦДГ село Загорци.DSC04078

Екипът за управление на проекта отбеляза, че за успешното провеждане на междукултурните работилници и работилници за логическо мислене и решаване на конфлитки по проекта, след провеждане на обществени поръчки по ЗОП са доставени 120 бр. костюми,  50 бр кукли и различни помощни образователни материали за децата. Закупени са 10 броя настолни компютри, 5 мултифункционални устройства и 9 CD плеъра. Те ще бъдат разпределени в петте детски градини и филиалите към тях.

Специално за проекта е разработен двуезичен сайт, на който периодично ще се публикува информация за напредъка на проекта и снимков материал. Адресът на интернет сайта е children-sredets.eu.

На встъпителната пресконференция, на която днес бе дадено началото на дейностите по проекта присъства кметът на Община Средец инж. Иван Жабов. Той поздрави екипа и пожела на всички участници в проекта успешна и пулзотворна работа.