ViKV2

ViKV2

Валентин Вълканов е новият шеф на ВиК във Варна

съдружници, освен на Бяла, 5-ма служители на ВиК-Варна, както и представители на медиите. Председател на събранието бе адвокат Андон Бюкюджан, който е представител на държавата, а протокола бе воден от Искра Пенкова.
Мотивите на държавата за освобождаване на Веселин Русев от поста са нарастване на несъбраните вземания от длъжници на дружеството, влошаване на финансовите показатели, както и зачестилите аварии и спирания на водоподаването към клиентите. Според извършен одит в последния месец финансовите резултати, постигнати от ВиК-Варна не са лоши, но не са и очакваните от държавата, която притежава 51% от дружеството, съобщи адвокат Бюкюджан.
"Комуникациите между водното дружество и Община Варна не са на ниво. Надявам се, че смяната ще доведе до по-добри резултати", каза и представителят на местната администрация общинският съветник от ГЕРБ Николай Стоянов.
На поста управител на водното дружество за срок от 3 години бе избран Валентин Вълканов, който заемаше тази длъжност до 2009 г. Представителят на държавата аргументира предложението с това, че Вълканов има нужната компетентност, умения и знания за длъжността.
Предишният управител е депозирал днес в 11:00 ч. оставката си при министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Именно с нейно разпореждане беше свикано Общото събрание днес.
На заседанието бе гласувано и упълномощаването на министъра на МРРБ да сключи договор с новия управител на ВиК-Варна.

Днес+