DSC_7892

DSC_7892

Варна събира 120 експерти в образованието по време на регулярната среща на директорите на общинските училища в града с представители на местната администрация.

"Във форума ще вземат участие над 120 представители на публичната администрация в страната, които са ангажирани в областта на образованието.
Ще бъдат проведени два дискусионни форума – по проблемите и насоките в развитието на образованието, и втори, който ще представи възможностите за организация на извънкласни и извънучилищни дейности", обясни Лилия Христова - директор на общинската дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", която е и модератор в един от панелите по програмата. Тя допълни, че в рамките на дискусията ще бъдат представени дейността на Общинския детски комплекс, НАОП "Николай Коперник" и Логопедичния център. Ще бъдат посетени и ЦДГ "Жирафче" , ЦДГ "Бисерче", ОДЗ "Чайка", ОДЗ "Делфинче", математическа гимназия "Д-р Петър Берон", СОУПЧЕ "А. С. Пушкин", СОУ "Елин Пелин", СОУ "Неофит Бозвели" и плувен басейн "Делфини".
По-рано днес експертите от общинската дирекция се срещнаха и с директорите на общинските детски градини в града, които бяха запознати с възможностите за допълнително повишаване на експертната си подготовка чрез програми за квалификация.