BezLubov

BezLubov

Варненски сираци няма да гледат "Родени без любов"

Върбинка Дончева, е обяснила, че възпитаниците й не могат да присъстват, тъй като концертът е от 20 часа, а по това време, работният ден на възпитателите е приключил.

"За първи път срещнахме толкова лошо отношение. Дори се отказахме да посетим дома, за да се видим с децата". Това съобщиха на пресконференция днес организаторите на проявата от танцова формация "Петлите" с ръководител Георги Димитров. Във формацията участват бивши и настоящи възпитаници на дома за деца и юноши от интерната "Александър Георгиев Коджакафалията" в Бургас, както и ученици от Бургас и Черноморец. 

Турнето е предназначено именно за изоставени деца от социални домове. Идеята е те да се интегрират в обществения живот с помощта на изкуството и танца. От друга страна пък децата със семейства се учат да бъдат по толерантни към връстниците си без родители, разказа още Димитров. "Огорчени сме от действията на директорката на дом "Княгиня Надежда" и се надяваме при следващата ни изява, тя сама да ги потърси", допълни той.

Турнето "Родени без любов" стартира вчера на сцената на бургаския летен театър с огромен интерес и над 2000 души публика. 

Във Варна "Петлите" ще се изявят утре – 17 юни на сцената на Амфитеатъра от 20 часа. 90-минутната програма включва част от спектакъла "Орисия" на Нешка Робева, както и изяви на танцьорите от "Петлите", огнено шоу "F 4" и певците Иван Притъргов и Гинка Чапразова, която също е възпитаник на "А.Г. Коджакафалията" и участник в "Мюзик айдъл". Входът е свободен. 

Концертите продължават на 19 юни в Летния театър на Стара Загора, на 21 юни на площад "Николай Хайтов" в Асеновград и завършват със заключителен концерт на 23 юни на Лятната сцена на Борисовата градина в София.

Днес+