Oskar

Oskar

Варненският "Оскар" набира пари за Пловдив "Оскар" на драматичен театър "Стоян Бъчваров" на 6 ноември ще бъдат дарени за ремонта на неотдавна опожарената пловдивска театрална сцена, предаде nakratko.bg.

Ситуационната комедия "Оскар", позната от едноименния филм на Едуар Молинаро, сценарий Жан Ален (1967), е класика в забавния жанр, в който заплетените обстоятелства предизвикват объркване и водят до смях. Луи дьо Финес остава ненадминат в ролята на богатия индустриалец Бертран Барние, комуто наведнъж се струпват неочаквани беди на главата.
В днешното разпиляно време да създадеш развлечение и да доставиш удоволствие, никак не е малко, обяснява режисьорът Борислав Чакринов пристрастието си към "Оскар". Комедията като жанр изисква висок професионализъм и може би дори повече енергия, отколкото се влага в чисто драматичните спектакли, смята още той. Варненският "Оскар" доказва колко е прав.
С много динамика и привкус на гротеска в главната роля на богатия индустриалец Бертран Барние Валентин Митев създава един от най-добрите образи в многостранната си творческа кариера на варненска сцена. Милена Кънева намира убедителни изразни средства, за да представи една очарователна, витална и съвсем по френски маниер повърхностна, съпруга и майка. Ина Добрева и Петя Янкова, след като ги видяхме за пръв път в психотрилъра "Талантливият мистър Рипли", сега амбициозно се впускат в света на комедията. Теодор Папазов изгражда подчертано пластичен персонаж. Николай Божков, Юлиана Чернева и Даниела Викторова също се вписват адекватно в ансамбъла, Свилен Стоянов дава прекрасни поводи за смях, а Антонио Угрински е самият Оскар.
Сценографията на Тодор Игнатов обобщава с минимални, но достатъчно впечатляващи средства лъскавата атмосфера на буржоазното семейство.
В крайна сметка "Оскар" е това, което се очаква от него - един елегантен и разтоварващ спектакъл.
Билети по 10, 12, 15, 20 лв; пенсионери и учащи 6 лв; пакет "Фамилия" за четирима с 20% отстъпка от цената на билетите и места по избор; ВИП карта с преференции за цяла година на цена 20 лв.
Работно време билетна каса "Основна сцена": от понеделник до събота 10.00-13.00 и 14.00-19.00, неделя 10.00-16.00.
Работно време билетна каса "Сцена филиал" – 2 часа преди спектакъл.
Резервация и продажба на билети: каса Основна сцена – тел. 669 652;
каса "Сцена филиал" – 612 998; Реклама и организация – тел. 669 650; 669 651; Е-mail: [email protected]; www.dramavarna.com
Ръководството си запазва правото на промени в програмата.