DSC_2985

DSC_2985

Васил Найденов пя за бургаското пристанище посвещава свое стихотворение празнува своя 110-ти рожден ден. Бургаското пристанище е връстник на ХХ век.DSC_2967DSC_3084 То е посрещало стотици кораби, приютявало е хиляди съдби. Днес на пристанището има 28 корабни места, кейовият фронт е дълъг 4 800 метра, а годишният товарооборот възлиза на 5 млн.

В годината, в която "Пристанище Бургас" празнува своята годишнина предстои да бъде открита сградата на Морската гара и наесен там да акостират луксозни пасажерски кораби, каквата е амбицията на изпълнителният му директор - Диян Димов.DSC_3114 Тази вечер той и членовете на Управителния съвет на порта - Карамфилка Апостолова и Наско Драков приемаха поздравленията за празника от гостите, дошли на празничния концерт в залата на Бургаска опера.
"Фамилия Тоника" и Васил Найденов се раздадоха от сърце за бургаската публика. На сцената пяха и Мартин Йорданов, учениците от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", ансамбъл "Гоце Делчев" към клуба на пенсионера към пристанището. Своите музикални поздрави отправиха и професионален фолклорен ансамбъл "Странджа", и ансамбъл "Чинари", и музикална фолмация "Интро", и децата от ЦДГ "Вълшебство". Водещи на концерта бяха журналистката Натали Овадесян и актьора Валери Еличов.DSC_3042
Утре - 18-ти май, ще бъде тържествено открит паметния знак по случай 110 години от създаването на пристанището и ще бъде представен алманаха "110 г. пристанище Бургас".
Тържествата ще продължат с празник за най-малките от 16.30 часа на лятна сцена "Охлюва" с водещ Богдан Томов.
Снимки Лина Главинова