DSC_3190

DSC_3190

Василева: Твърденията на вицепремиера са лъжа поредната проява на некомпетентност от страна на човек, който управлява европейските средства. Това заяви Ивелина Василева - бивш заместник-министър на околната среда и водите в кабинета на Бойко Борисов в отговор на твърдения на Зинаида Златанова, че има наказателна процедура срещу България в ресор околна среда. Изказванията на вицепремиера са станали днес на среща с представители на Националното сдружение на общините.

"Има ли такова писмо за спиране на средства по оперативна програма "Околна среда"? Ако има, защо не бъде показано?", попита на свой ред Ивелина Василева.
Страната ни е проверявана по отношение на три обществени поръчки, касаещи проекти в Перник, Хисаря и Белослав. Там са констатирани смесване на критерии за провеждането на поръчките. Възможната санкция по тези проекти е на стойност 202 000 евро.
"От управляващия орган са действали коректно съгласно правилата. Страната ни има възможност да обясни, какво се е случило", допълни Василева.