VodnaTopka5

VodnaTopka5

Ватерполистите спечелиха точка в първия турнир за мъже

В шампионата младите бургаски ватерполисти спечелиха само точка, след като стартираха с едно равенство и три загуби. В първия двубой срещу "Черно море" възпитаниците на старши треньора Петър Йонов бяха на крачка от спечелването на мача. Осем секунди преди края на срещата “Черноморец” водеше в резултата, но варненци съумяха да вкарат спасителния си гол за равенството 8:8, който падна малко преди да прозвучи финалната сирена.

В останалите мачове срещу по-класните и опитни  съперници бургаският тим отстъпи с 19:3 от "Локомотив Н.Н." (София), с 9:1 от "Комодор" (Варна) и с 16:2 от "Славия" (София).

"Отборът е в процес на развитие и това е пътят, който трябва да извървим. Разполагаме с няколко изградени състезатели от нашата школа, но в тези мачове си пролича, че имаме кадрови проблеми. Необходими са един или двама класни играчи, но финансово това няма как да стане. А и нашето желание и цел е да работим и изграждаме наши кадри", заяви старши треньорът Петър Йонов.

"Във финансово отношение ситуацията е тежка и се надяваме да оцелеем. Очаква ни тежко първенство при мъжете, което този сезон включва шест кръга", допълни още специалистът.       

Първите три мача за "Черноморец" заради наказание пропусна Боян Желев. В състава на "акулите" отлично включване направи 16-годишният Георги Тончев.

В шампионата участват още отборите на "Дръзки" (Варна), "Арда" (Кърджали), "Локомотив" (Русе), ЦСКА и възстановеният след 30-годишно прекъсване мъжки отбор на "Левски".

Мачовете от първенството се играят по системата "всеки срещу всеки". След получаване на крайното класиране първите четири отбора играят супер финали за първо и за трето място в две от три срещи на разменно гостуване. Останалите се подреждат от пето място надолу според спечелените точки.

Вторият турнир от държавното първенство за мъже е от 17 до 19 февруари отново в София. Съперници на "Черноморец" ще са отборите на "Локомотив" (Русе) и ЦСКА.