Ветераните на "Черноморец-Бургас" станаха трети Мачовете се играха в рамките на два дни в спортна зала "Орловец", като във вечерта след първия ден имаше организирано колективно посещение на дискотека за всички участници.

В първия си мач от предварителната група "акулите" разгромиха "Левски" с 4:0, като си отмъстиха за загубата с 1:2 преди месец на финала на републиканското първенство за ветерани. Публиката дълго не спря да аплодира ефектния гол с пета на капитана Иван Притъргов, който откри резултата. Автори на другите попадения станаха Димчо Ненов, Росен Петров и Диян Петков. Във втория си мач бургаският тим отстъпи с 0:4 на плевенския "Спартак", който обаче погази регламента и се представи с юноши.

Като втори в групата си черноморци се изправиха в спор за трето място срещу коравата формация на "Ботев" /Пд/ и я подчиниха с 3:2. В герой за победата се превърна Велиян Парушев, който реализира хеттрик и удари 3 греди. При един от мощните шутове на бившия железен стопер рамката на вратата се разкова и се наложи по спешност да бъде викан дърводелец, за да оправи сглобката.

"Много съм доволен от представянето на момчетата, както на игралното поле, така и на дансинга в дискотеката, където категорично надиграхме другите отбори. Третото място е сериозен успех, но догодина ще атакуваме първото", коментира играещият старши треньор на "акулите" във втора младост Валентин Иванов-Чалъма. Негов играещ помощник беше Росен Кавръков.

Бургаската група зарадва инициатора на турнира Иван Вуцов с оригинален подарък в рамка. В нея беше разпъната мачова фланелка на „Черноморец” с изписано името на Вуцов и номер 71, колкото години навърши футболният деятел.