DSC_3435

DSC_3435

ВМРО зад Димитър Николов, лидерът им в листата на ГЕРБ

а общинският им лидер Георги Дракалиев (на снимката горе) влиза в листата за общински съветници. "Имаме принципна договорка с ГЕРБ за тези избори на местно ниво", каза пред Черноморие Дракалиев. Той е включен под №9 в листата на ГЕРБ. Тя бе входирана днес в Общинската избирателна комисия. Така официално кандидатът за кмет в Бургас е настоящият градоначалник Димитър Николов.

В национален план ВМРО влязоха в Народното събрание, като коалиционни партньори на НФСБ в "Патриотичен фронт". Те подкрепят и управлението на премиера Бойко Борисов. На местно ниво, обаче, няма да участват с НФСБ в предстоящия вот, а ще бъдат заедно с ГЕРБ. В листата на герберите, обаче има само една квота за ВМРО.DSC_0710

Другото интересно име сред кандидатите за общински съветници е това на Димчо Грудев (на втората снимка) - бивш лидер на "Атака". Той бе и заместник-председател на Общинския съвет на Бургас и сега е кандидат за пореден мандат. "Напуснал съм отдавна "Атака", а в листата на ГЕРБ съм от гражданската квота", каза за Черноморие Димчо Грудев, който е под №16 в листата.

Галерия