DSC_6176

DSC_6176

Внучката на Данчето гледа филм на братя Дарден зрителка, дошла снощи в общинско кино "АБ". Момиченцето както и другите зрители видяха "Два дни и една нощ". С коопродукцията на братя Дарден стартира 13-то издание на "София филм фест на брега". Изпълнението на Бургаския духов оркестър повдигна празничното настроение на зрители, гости, спонсори и журналисти.DSC_6155DSC_6107

За 13-ти път Бургас става столица на световното кино. От 12-ти до 20-ти март в общинско кино "АБ" ще се завъртят игрални филми от Европа и света. Редом с програмата на кинофеста ще се покажат и късометражни филми от конкурса "Джеймисън".
На осветената театрална сцена зрителите отново се срещнаха с организаторите на форума. "На добър път" пожела на "София филм фест на брега" зам.-кметът по култура, образование и вероизповедание в община Бургас Йорданка Ананиева. Директорът на морската драма Борислав Чакринов, който е член на професионалното жури сподели, че театралната зала е най-добра в България. Проф. Георги Дюлгеров, художествен ръководител на "София филм фест на брега" припомни: "За трета година фестивалът е без колежката Йорданка Ингилизова и че той нямаше да го има в Бургас, ако не беше тя". Сега нейният път всеотдайно продължават щерките й - Аля и Криси Ингилизови.
В края на фестивала ще станат ясни носителите на статуетката "Сребриста чайка". Пластиката на скулптура Никола Станчев се присъжда след обявяването на резултатите от вота на публиката и на професионалното жури.DSC_6201
След всяко излъчване на игралните филми киноманите ще дадат своята оценка на талоните, които им се раздават при влизането в салона на общинско кино "АБ".
Днешният ден почитателите на седмото изкуство могат да видят "Солта на земята" от 16 ч. "Аферим" - 18 ч. и номинираният за "Оскар" руски филм "Левиатан".
Сайт Черноморие е един от медийните партньори на кинофорума.