ObshtinaVarna2

ObshtinaVarna2

Във Варна похарчиха 298 000 лв. за 137 улици

в район "Приморски", който е най-голям по площ. Ремонтите във "Владислав Варненчик" са за над 60 000 лева, в район "Одесос" – 54 000 лева, в район "Младост" – над 48 000 лева, а в район "Аспарухово" е извършена рехабилитация на улици за над 41 000 лева. Освен във Варна през топлите месеци са ремонтирани и пътищата в селата Звездица, Константиново и Тополи.

Една част от извършените летни ремонти, на стойност над 18 хиляди лева, са възложени след сигнали на граждани, подадени до общинската администрация чрез сайта www.aktiven.bg. Варненци са пожелали да бъдат ремонтирани подлезът на бул. "Княз Борис І" и ул. "Михаил Колони", кръстовището на булевардите "Ян Палах" и "Цар Освободител", тротоари на бул. "Цар Освободител" и ул. "Михаил Колони", както и асфалтовата настилка пред паркинга до блок 47 в квартал "Чайка" и пощенски клон № 5 в същия квартал. През октомври се планира да започне изграждането на две нови малки улици - "Мир" и "Бели лилии" в район "Приморски".

В момента община Варна разполага с работни проекти на стойност 33 милиона лева. Предстои да бъдат завършени и внесени в експертни съвети проекти за още 12 милиона лева. Така до края на октомври общината ще има готови проекти за близо 55 милиона лева. Пет от тях са за основна реконструкция или изграждане на отсечки от големи улици и булеварди – "Трети март", "Чаталджа", южното обслужващо платно на бул. "Левски", "Атанас Москов" и "Девня". За реализирането им се търси финансиране по европейски програми или от държавния бюджет. В процес на изготвяне са още два проекта – разширяване на отсечка от бул. "Цар Освободител" и реконструкция на ул. "Вяра".