DSC_4232

DSC_4232

Ясно е журито, което ще избира най-добрия филм на бургаския фест

ще се проведе от 15-ти до 23-ти март в общинското кино "АБ", което се намира в драматичен театър "Адриана Будевска". Фестът се организира от сдружение "Арт фест", "На брега", с финансовата подкрепа на Община Бургас и с медийното партньорство на Chernomorie-bg.

Тази година журито ще бъде в състав: председател - проф. Георги Дюлгерев и членове - зам.-кметът по култура в община Бургас Йорданка Ананиева, Борислав Чакринов - директор на ДТ "Адриана Будевска", Христо Димитров - Хиндо, оператор, Йорданка Ингилизова - журналист, Тодор Демирков - бизнесмен и един от спонсорите на феста и Таня Стоянова - арт педагог в СОУ "Св. св. Кирил и Методий".

Те ще изгледат всички конкурсни филми (без лентите, с които ще бъде открит и закрит фестивала - "Аве" и "Миграцията на паламуда") и ще определят победителя, който ще получи статуетката "Сребриста чайка". Същата статуетка ще бъде присъдена и на най-добрия, според публиката, филм. Зрителите ще имат възможност и тази година да гласуват за филмите по шестобалната система. Този, който е познал оценката или е най-близо до нея ще получи и награда от книжарница "Хеликон". Имената на зрителите, познали резултата, ще се обявяват всяка вечер преди прожекциите.

Час преди началото на игралните филми, от 17.00 часа ще бъдат въртяни късометражните филми, които ще се състедават в категорията за наградата "Джеймисън". Те ще бъдат показвани отново в театъра, но в камерна зала "Апостол Карамитев".