DSC_6782

DSC_6782

Йоан помага на бездомен, търси го пак

с благородната си постъпка - помогна на бездомен мъж. Събитието, в което главен герой става единадесетокласникът, се развива в центъра на Бургас. Тийнейджърът с топли кафяви очи забелязал безпомощен 65-годишен мъж с наранено лице. Дори за миг Йоан не се поколебал и веднага се притекъл на помощ. Мъжът бил късоглед и не разбрал как се ударил. "Не попитах как се казва, а само му се притекох на помощ. Набързо му купих необходимите медицински консумативи, за да спрем течащата кръв", сподели пред сайт "Черноморие" Тодоров. После Йоан отишъл до вкъщи, донесъл самобръсначка, храна и два нови анцуга, два чифта бельо. Взел още и старо яке, но се оказало, че ръкавите на дрехата били дълги за новия му безименен познат. За благородната постъпка на 17-годишния Тодоров научил и Милен Цветков, който поканил Йоан за гост в предаването си.

За добрата постъпка на възпитаника на  Професионална гимназия по електроника и електротехника "Константин Фотинов" научават и представителите на Национално сдружение на сираците в България. Оттам са изпратили писмо до председателя на Общинския съвет Костантин Луков, до кмета на Община - Бургас Димитър Николов и до Коста Папазов - директор на "Константин Фотинов". В него Слави Михайлов, председател на Управителния съвет на Национално сдружение на сираците в България, е направил предложение Йоан да бъде удостоен с награда.

17-годишният ученик на бургаската елитна гимназия не определя себе си като герой. Смята, че всеки добър човек трябва да бъде в помощ на пострадал.

Седмица след  благородната си постъпка Йоан решил отново да отиде на мястото, където е срещнал своя безименен познат. "Нямаше го", с болка сподели пред "Черноморие" Йоан Тодоров.