Prostitutki

Prostitutki

Задържаха 2-ма, набирали момичета за компаньонки по телефона

операция на територията на града, с цел документиране на престъпната им дейност.

Задържаните временно живеят в Бургас и са използвали квартира в блок 9 вх. А на комплекс "Братя Миладинови". Установено е, че квартирата им, както и втори апартамент, нает от тях и разположен на бургаската улица "Патриарх Евтимий" №123, са отдавани за развратни дейности.

Към момента е установено, че чрез обяви в "Ало, Бургас" те са набирали момичета за компаньонки, обещавайки им доходи до 10 000 лева. На обявите се отзовавали обикновенно момичета от вътрешността на страната, както и от Бургас, на които е обяснено, че първите няколко седмици ще им бъдат поемани всички разноски, като едва след месец – месец и половина, ще започнат да плащат наем за обитаваната квартира или ще си наемат нова такава. Обявите освен в хартиеното издание на вестника били качвани и в он-лайн изданието, като разликата е в цената на поръчваното момиче. В интернет съществували конкретни профили, от които клиента можел директно да посочи момиче по псевдонима й, като цената срещу която я получавал варирала от 100 лева на час за стандартен секс до 150 лева за нестандартен. Докато в хартиеното издание – тарифите били 80 лева на час за стандартен секс и 150 лева за нестандартен. Интервютата с "кандидатките за работа" провеждала само 26-годишната Х.В., а ангажимента на живеещия на семейни начала с нея Т.П. се свеждал до транспортиране на момичетата на определен адрес и охраната им.

Близо пет месеца продължила работата на служителите от отдел "Борба с организираната престъпност" - Бургас по случая, като на 18-ти април е неутрализирана дейността на извършителите на вътрешния трафик. В двете квартири, обитавани от лицата, са извършени претърсвания и изземания на вещи, имащи отношение към предмета на разследване по образуваното досъдебно производство.

На задържаните за 72 часа Х.В. и Т.П. са повдигнати обвинения, като предстои гледането на мерките им е утре - 21-ви април от състав на Бургаския районен съд.