Задържаха Троянеца, склонявал сираци към проституция и склоняване към проституция на непълнолетни момичета, настанени за отглеждане в Дом за деца лишени от родителски грижи в Бургаска област. Производството е приключено в Бургаска районна прокуратура и предстои внасяне на делото в съда, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Бургас.

 

Задържаните са склонили към проституция три непълнолетни и две пълнолетни момичета, които са били принудени да работят, като проститутки, след като им е бил нанесен побой от страна на Константин Ганчев. И петте момичета са възпитаници на Дома за деца, като непълнолетните неколкократно са подавани за издирване от страна на полицията поради системни бягства и неприбиране в дома. По думите на пострадалите, бягствата са в резултат на страха им да не бъдат открити от обвиняемите. Установено е, че клиентите на непълнолетните момичета са контактували с Константин Ганчев, който лично ги е транспортирал със собствения си автомобил "Мерцедес" до местата посочени от клиентите. Парите от сексуалните услуги са предавани на Константин Ганчев, като част от тях са отчитани на Георги Николов.

При извършените претърсвания на адресите на лицата бяха открити и иззети наркотични вещества, огнестрелни оръжия - преправени в бойни газови пистолети, множество боеприпаси за тях, бухалки, метални боксове, маски, десетки хладни оръжия (ножове), черни ръкавици, перуки, четири пакетчета марихуана и множество електронни файлове и снимки с порнографско съдържание с участие на непълнолетни момичета. Установено е, че обвиняемите лично са извършвали развратни действия с непълнолетни.

Констатирано е, че Константин Ганчев и Георги Николов набирали момичетата по стандартната процедура – в първоначалния период изграждат приятелски отношения, ходейки по заведения и правейки им подаръци с цел спечелване на доверието. Постепенно момичетата остават с убеждението, че могат да разчитат на тях и са в ролята на интимни приятелки, докато се "отпуснат", стартира процедурата по принудителното им склоняване към проституция с посочени от мъжете клиенти (това е съпроводено със заплахи и нанасяне на побои).

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че Константин Ганчев е съпричастен към нанесен побой с особена жестокост в края на септември с използване на метални палки и боксове над жена - управител на бургаска дискотека, която не е допускала в заведението непълнолетните момичета. По случая е образувано досъдебно производство.

Към момента Константин Ганчев и Георги Николов са задържани, с потвърдена мярка за неотклонение "Задържане под стража".