DSC_6169-1

DSC_6169-1

Зам.-кмет и двама общински шефове с молби да напуснат ОбС

- Магдалена Манолова - директор на дирекция "Възраждане" и Живко Иванов - управител на общинска фирма "Спортни имоти, паркинги и гаражи" са подали молби до Общинската избирателна комисия с искане за напускане на Общинския съвет. Манолова влезе в местния парламент като водач на листата за съветници на ГЕРБ. Живко Иванов стана съветник също от листата на герберите, а Костадин Марков бе водач на "Синята коалиция".

Молбата на Манолова е разгледана и удовлетворена от ОИК, след като тя положи клетва като съветник на тържествената сесия на ОбС на 28-ми октомври. Тогава Иванов и Марков не положиха клетви, защото отсъстваха заради служебни ангажименти. Те ще се закълнат на предстоящата сесия, насрочена за 11-ти ноември.

На мястото на Манолова ще влезе следващия в листата на ГЕРБ Николай Иванов под №29. Тя ще се върне на мястото си на директор на "Възраждане". След като положат клетви и молбите им бъдат удовлетворени и Марков, и Иванов ще поемат старите си задължения в общинската администрация. Това означава, че рокадите, които Димитър Николов ще прави в екипа си няма да ги засегнат.