Запалиха клуба на "Лъвски сърца", мотористите готвят протест

 

В продължение на два часа пожарникарите са се борили с огнената стихия. Въпреки това огънят е изпепелил до основи дървената конструкция от 140 кв.м. По всяка вероятност става въпрос за умишлен палеж, тъй като обекта е бил подпален от четирите краища като преди това е полят с бензин, смятат специалисти. Работата по изясняване на случая продължава от служители от РПУ Приморско.

Обектът се е използвал от членовете на мотоклуб "Лъвски сърца" в града. Той е бил застрахован. Заради пропусната вноска обаче застрахователите са анулирали договора. Щетите нанеси от пожара са в размер над 70000 лева. Това е стойността на сградата и оборудването.

Мото средите в Приморско са настръхнали от инцидента. През лятото е имало още един опит да бъде подпален клуба с коктейл "Молотов", за щастие тогава опитът е бил предотвратен.

"Явно клуба е пречил на концесионера на плажа и търговците, иначе, защо ще предизвикват пожара", коментираха запознати.

Постройката бе вдигната в началото на лятото във връзка с първия Международен фестивал на мотора "Мото мания", който бе организиран от "Лъвски сърца". 5 000 моториста от страната и Европа пристигнаха за феста край резиденция "Перла". За провеждането му те имаха специално разрешение от общината. На откриването тогава присъства и кметицата на Приморско Лиляна Димова.

Преди палежа ръководството на клуба е завело дело срещу администрацията. Причината е, че обекта на плажа е бил обявен за незаконен от общината, месеци след като кметицата е подписала разрешението за монтирането и експлоатацията му. Мотивите на Лиляна Димова били, че станала административна грешка при издаване на документа и затова той бил анулиран.

Провокирани от палежа мотористите готвят масов протест против нарастващата престъпност и несправедливото отношение към тях. В протеста ще бъдат поканени да се присъединят мотористи от цялата страна.