MorskoUchenie

MorskoUchenie

Започна тактическото учение на военноморската база "Галатея 2011"

ръководство на началника на щаба на военноморската база капитан I ранг Коста Андреев и директора на учението капитан I ранг Камен Кукуров.

Основна цел на учението е усъвършенстване подготовката на щаба, силите и средствата на военноморското съединение за изпълнение на задачи по участието им в операции по контрол на корабоплаването, защита на морските комуникации, операции по търсене и спасяване, провеждани съгласно тактическите процедури на НАТО, както и за осигуряване на зенитно-ракетните стрелби на зенитен полигон "Шабла".

Във фактическите действия на море ще участват фрегата "Смели", корвета "Бодри", базов миночистач "Добротич", спасителен кораб "Протео", два рейдови миночистача и спомагателни катери.

В отделни епизоди на учението ще се включат представители на Гранична полиция и Главна дирекция "Пристанищна инфраструктура".

Във връзка с преминаването на комодор Емил Ефтимов на нова длъжност, до назначаването на нов командир, функциите на командир на военноморска база Варна ще се изпълняват от началника на щаба на военноморското съединение капитан първи ранг Коста Андреев.

Днес+