IMG_9568-1

IMG_9568-1

Започнаха строителство на дома в Атия в кофата на багера и заедно с кметицата на Атия - Ренета Стоева, направиха първите копки с кирки. Настоящият проект е насочен към деца в неравностойно положене и е по проект проект "С грижа към детето", който се реализира по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013. Той е на стойност 771 000 лева, безвъзмездна финансова помощ и предвижда изграждането на детски дом от семеен тип в село Атия, в който ще бъдат настани 14 деца със специфични потребности. IMG_9550-1По думите на Рейзи строителството трябва да завърши през 2013 г. С изграждането на новия детски дом ще се открият осем работни места.

"Голямо развитие и мащабни проекти сме предвидили в Атия през следващите три години. То се намира до самия главен път и е близо до общинския център Созопол и до град Черноморец", разказа кметът на община Созопол - Панайот Рейзи, след първата копка на строежа. Той сподели още, че дори има идея за създаването на Колеж в Атия. Подробности за този проект отказа да коментира, тъй като засега всичко е на идейна основа.
В Атия предстои да бъде изградена спортна база до края на годината, а преди месеци беше открита кухня за домашен социален патронаж.