Започна пролетното почистване в Бургас график за премахване на всички нерегламентирани замърсявания.

 

В града ще работят съвместно Община Бургас и почистващата фирма "Титан". Осигурени са 4 челни товарача и 8 самосвала за извозване на събраното.

В съставните селища ще работи общинска фирма "Чистота", която също е осигурила тежка техника.

Мобилни екипи ще правят ръчна уборка и в града, и по междуселските пътища.

Активно ще се включат фирмите за поддържане на зелените площи, които ще извършат почистване на градинки, паркове и междублокови пространства в съответния район, който обслужват.

Кметът Николов се обръща към бургазлии с призив да се включат активно в пролетното почистване.

"Миналата година ни помогнаха много младежи от различни неправителствени организации, включиха се и училищата, трудови колективи, инициативни граждани – поотделно и по комшийски. Надявам се тази година повече хора до последват техния пример", каза кметът.

Община Бургас ще осигури на всеки, който пожелае да се включи в пролетното почистване, безплатни чували и ръкавици.

Гражданите могат да се погрижат за пространствата около своите домове, градинките, таваните и мазетата. Старите мебели и ненужни вещи могат да бъдат оставени до контейнерите, но нека това става през дните за почистване на съответния район, посочени в приложения график. Община Бургас поема ангажимент за тяхното извозване.

Редът за изхвърляне на строителни отпадъци е друг – там гражданите са длъжни със собствен или платен превоз да извозят отпадъците до специално депо.

* За да получите безплатно чували и ръкавици, посетете общинския отдел "Екология" – бившия профсъюзен дом, ет. 2, или се обадете на тел. 056 / 84 38 91.