Dryvche4

Dryvche4

Засаждат 145 дръвчета в Царево

и с тях ще бъдат озеленени улиците "Хан Аспарух", "Георги Кондолов", "Христо Смирненски" и "Преображенска". На улиците "Крайморска" и "Иван Вазов" ще бъдат засадени 13 броя от вида кълбовидна акация (Robinia Pseudoacacia ‘’Umbraculifera").

"От днес започна засаждането на дръвчета в Царево, което ще продължи и в другите населени места от общината. Видовете които сме избрали са подходящи за улично озеленяване и няма да предизвикат щети по тротоарните и уличните настилки. Постепенно с израстването на дърветата и грижите, които ще полагаме за тях, ще бъдат оформени красиви кълбовидни корони, като за постигането на този ефект, разбира се е необходимо повече време. Искам да изкажа благодарност към ДЛС "Несебър", които ни предоставиха фиданките на цени няколко пъти по-ниски от пазарните. Надяваме се метеорологичните условия да ни позволят максимално бързо да приключим със засаждането", каза ландшафният архитект на община Царево Ценка Цветанова.

Това е само началото от нашата стратегия за улично озеленяване на територията на общината. До неотдавна, цели улици в Царево, след ремонт на тротоарни настилки, са били оставяни без никакво озеленяване години наред.