IMG_4498-1

IMG_4498-1

Заснеха рекламен филм за празника на Несебър

на двудневните прояви, посветени на празника на Несебър. В духа на новаторство и оригиналност градът на ЮНЕСКО и тази година изненада своите жители и гости с един уникален културен продукт, какъвто вече няколко поредни години общинска администрация поднася за 15 август.

Филмът започва и завършва с образа на оригами - бели хартиени птици, като освен празнично настроение, те загатват за духовното преживяване, което очаква всеки един посетител. Белите птици на щастието представляват маркировка на трасето на най-новия туристически продукт на Община Несебър - "Духовният път". Лентата разказва, че маршрутът не напразно е част от тазгодишния празник, преминал под мотото "Съзиданието и паметта - пътя на града". Той, заедно с пъстрата фолклорна картина, показваща танците, бита и обичаите на различни етноси, населяващи земите на Несебър, пресъздават паметта на града. Съзиданието е представено във втората част на  празничната програма на 15 август в  изявите на младите таланти на града, черпещи своята сила и вдъхновение от Несебър.

Във филма е отделено и специално внимание на доброволците, които от четири години насам, се включват с ентусиазъм и с усмивка в организацията на празника. Присъствието на състави от Нова Месембрия, Поморие и Созопол, специално за празника на Несебър, също бе новост на 15 август и носеше своето очарование и колорит. В рекламния филм е представена и "Кралица Несебър 2011", както и новите проекти, които престоят и чрез които ще се възвърнат към нов живот средновековните храмове. Емоционалната лента определено ще пренесе зрителя в света на красивото, естетичното, съзидателното начало и приемствеността.

Скоро филмът, направен по идея на общинска администрация, ще бъде представен пред несебърска публика.