Ktayezerna

Ktayezerna

Затварят Крайезерна на етапи заради ремонта Така обновената и разширена улица ще поеме трафика към Южното Черноморие и още тази година може да спомогне за отпушване на пословичните летни задръствания при входа на Бургас.

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по "Крайезерна", в участъка от пътен възел "Запад" до бензиностанция "Ромпетрол", се налага въвеждане на забрана за транзитно преминаване на пътни превозни средства - от 07.30 до 17.30 часа на следните дати: 13-и май и 14-и май (събота и неделя); 20-и май и 21-и май (събота и неделя); 27-и май и 28-и май (събота и неделя); 3-и юни и 4-и юни (събота и неделя).
В дните от 10-и юни (събота) до 30-и юни (петък) също ще е в сила забраната за транзитно преминаване на пътни превозни средства. На определени места движението ще се регулира и контролира от екипи на сектор "Пътна полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас. Обходните маршрути по време на забраната ще се осъществяват, като следва: улица "Одрин" - кръстовище "Трапезица" - булевард "Тодор Александров", в двете посоки; автомагистрала "Тракия" -  град Камено - село Братово - квартал "Горно Езерово" - пътен възел "Юг", в двете посоки.
Община Бургас се извинява предварително за причиненото временно неудобство, но тези ограничения са необходими за качественото изпълнение на проекта. Завършването на улицата е от голямо значение не само за извеждане на транзитния трафик извън центъра на града, но и за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона. Целта е да се осигури директна връзка с главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - Малко Търново - ГКПП "Малко Търново", както и с прилежащите производствени зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищен комплекс "Запад", както и с цялото Южно Черноморие.