DSC_3005

DSC_3005

Живко Панайотов спечели конкурса за шеф на пазарите

Докладната записка с предложението му да оглави фирмата ще бъде гледано на следващата сесия. С гласовете си съветниците ще решат дали предложената им от комисията кандидатура е най-подходяща, за да я подкрепят.

Два часа продължи днес препитването на четиримата кандидати, които бяха дописнати от комисията по избора председателствана от зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев. В нея влизат още - Божидар Кънчев - секретар на общината и седем общински съветника - Калчо Белов, Панайот Жечков, Юлиян Станков - тримата от ГЕРБ, Константин Бачийски от СЕК, Селим Иса от ДПС, Ангел Божидаров от НФСБ и Евгений Мосинов от БСП. На днешния конкурс отсъства само Мосинов. Така комисията остава от 8 души.

По регламент всеки един от кандидатите - Живко Панайотов, Тодор Петров, Пламен Янев и Младен Славов, трябваше да влезе в ролята на управител на "Бургаски пазари" и да реши предварително зададен казус. Останалите претенденти от своя страна изиграха ролята на наематели на пазара. Втората част от конкурса бе индивидуално интервю. На него всеки кандидат представи себе си, опита си и идеите си за развитие на фирмата. Първи пред комисията седна Живко Панайотов - метиатор. Той се оказа и кандидата с най-дълъг управленски опит. Според него трябва да се поощрят производителите, да има гъвкаво заплащане, да се заделят средства за реклама на фирмата, да се разшири дейността чрез откриване на нови пазари, след проучване на потребностите в отделните райони на града.DSC_3012

Тодор Петров се оказа кандидата с най-дълъг стаж като главен счетоводител и с познания в сферата на счетоводството. Той е завършил ВИНС-а във Варна, има стаж в "Океански риболов".

Най-младият от кандидатите е 32-годишният Пламен Янев. Според него трябва да се разкрият нови пазари предимно в кварталите на града. Той е на мнение, че павилионите пред пазара в "П.Р. Славейков" трябва да бъдат премахнати, за да се осигури директен достъп на гражданите до него.

Последен пред комисията се представи Младен Славов, който вече е бил кандидат за този пост. Той също е с икономическо образование. Славов предложи иновативни идеи за развитието на пазарите като внедряване на автомати за месо, мляко и яйца. Според предложението му тези автомати трябва да бъдат закупени от производителите, а ръководството на пазара да осигури тяхното обслужване. Той също залага на реглама и създаване на интернет сайт на фирмата. Славов предлага безвъзмездно концепцията си на бъдещото ръководство на дружеството.DSC_2965

След тайно гласуване, комисията реши - на първо място класира Живко Панайотов, на второ Младен Славов, на трето Пламен Янев и на четвърто - Тодор Петров.

Така съветниците ще гласуват кандидатурата на Панайотов. Като резервен вариант остава Младен Славов, в случай, че класиралия се на първото място се откаже.

"Членовете на комисията вещо си зададоха въпросите. Всички кандидати се представиха добре. Всеки показа, какво може. Разчитам на описа си, но последната дума е на общинските съветници", коментира пред Chernomorie-bg Живко Панайотов.