DSC_3567

DSC_3567

106 абитуриенти се разделиха с ПГЕЕ Бургас

електротехника и електроника "Константин Фотинов". Младите мъже, облечени в тоги,под аплодисментите на всички възпитаници на гимназията, заеха местата си в училищния двор. Официалната церемония по изпращане на абитуриентите започна с предаване на училищното знаме от досегашните на новите асистент – знаменосци на "Константин Фотинов".DSC_3509За младите мъже, които за последен път чуха училищния звънец беше истинско неповторимо изживяване, придружено с ръкопляскания и емоционални възгласи. "Отмина една учебна година. "За някои от вас от "Випуск 2017"-а година приключва, за други продължава", се обърна към стотиците ученици директорътDSC_3514 на "Константин Фотинов" - Коста Папазов. Той пожела на дванадесетокластниците успешно полагане на държавните зрелостни изпити, да имат една прекрасна абитуриентска вечер и всеки да намери своето поприще в живота.

По традиция бе обявен и отличникът на випуска. Тази година това е Андрей Андреев Щилиянов от 11 "а" клас. Младият мъж, който е и досегашен знаменосец на училището, вече се е ориентирал къде ще продължи образованието си. "Ще уча "Компютърни науки и кибер сигурност" във Великобритания", сподели пред екип на сайт "Черноморие" Андрей. Той получи от ПапазовDSC_3545 диплом и кристален плакет. Освен Андрей, директорът извика на сцената още 13 негови съученици - абитуриенти. Те завършват "Константин Фотинов" с успех над "Отличен - 5.50". След поздравленията за 14-те отличници от "Випуск 2017"-та година, бяха раздадени на всички абитуриенти грамотиDSC_3581 и знак - емблемата на Електротехникума, който наскоро отбеляза 50 години.

Благодарности към своите преподаватели, както и пожелания към съучениците си отправиха зрелостниците Андрей и Йоан. Никола поздрави абитуриентите с популярната песен на Щурците - "Клетва". Церемонията по изпращането на 106-те абитуриенти на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" завърши с изпълнения на танцовия състав на училището.