DSCF6583

DSCF6583

150 състезателки играха в турнира по художествена гимнастика - Никулден. Пред публиката се представиха гимнатисчки от Пазарджик, Търговище, Пловдив, София и Бургас взеха участие в надпреварата.DSCF6644

Своите съчетания пред бургаска публика представиха 30 ансамбъла. Сред тях бяха и представителките на домакините от СКХГ "Черноморец" и "Олимпия".
Победителките бяха наградени от почетния президент на "Черноморец" Васил Стоянов. Грамоти и медали връчи първият олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов. Всички деца получиха куп подаръци от спонсорите на турнира. 
Организатор на състезанието бяха СКХГ "Черноморец" и община Бургас, в чиято празнична програма по случай Никулден е включено спортното събитие.DSCF6647
Специални призове за особени заслуги бяха връчени на Хрусава Русева и Тодорка Мурджева - и двете с основен принос за построяването на зала "Младост", основоположничката на художествената гимнастика в Бургас Весела Драганова по случай 80-годишния й юбилей, Галя Драганова и Анна Стойчева. 
Под ръководството на специалистите Соня Боева, Рада Вражева, Мария Калангерова, Теодора Кирова, Ваня Желева и Ани Бошева - председател на клуба, малките талантливите гамнастички уверено вървят по стъпките на по-големите каки от "Черноморец".