KrystAsparuhovo

KrystAsparuhovo

16-годишен спаси кръста в Аспарухово

16-годишният Георги Йосифов успя да достигне пръв до кръста, хвърлен от кея край кораб "Академик". "Скача за първи път и се радвам, че успя. Миналата година също имаше желание, но не го пуснах, защото смятах, че е малък", коментира бащата на Георги Стефан Йосифов. Синът ми сега тренира бокс, но преди е тренирал плуване. "Радвам се, че подготовката му в спортното училище "Георги Бенковски" е на високо ниво", допълни гордата майка на десетокласника Димитричка Тодорова.
Общо 22-ма бяха смелчаците, които скочиха в ледените морски води. Всяка година все повече младежи се престрашават да се включат в най-важната част от ритуала, доволен бе отец Добромир от храм "Св. Цар Борис". Когато някой извади кръста два пъти, той остава за него. Тази година обаче традицията бе нарушена и кръстът бе подарен на Георги, въпреки че го извади за първи път.
Всички смели момчета получиха като подарък икони на света Богорица, книга-църковен календар от Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил и подаръци от кмета на "Аспарухово% Йордан Николов. На церемонията присъстваха още зам.-кметовете на района Радослав Коев и Калина Илиева.

Днес+