160 деца идват на "Сладкопойна чучулига" в Бургас

Конкурсът се организира от Община Бургас и сдружение "Сладкопойна чучулига". Той ще се проведе в Младежки културен център и ще протече в два тура. В първия тур младите таланти ще изпълнят песни от фонда на националния конкурс за песен "Сладкопойна чучулига". Допуснатите до II тур участници ще изпеят втора песен по избор.

 

Изпълнителите ще бъдат оценявани в три възрастови групи (до 7 г., 8-11 г. и 12-14 г.) от експертно жури, съставено от именити български композитори и музикални педагози, с председател проф. Виктор Чучков. На 8 май в Младежкия дом ще бъде открита и изложба на детски творби от съпътстващия "Сладкопойна чучулига" конкурс за изящни и приложни изкуства "Нарисувай ми песен". В него тази година участват 172 деца от 23 града в страната. Конкурсните творби са създадени по песни от "Сладкопойна чучулига”, без ограничение в стил, изобразителна техника, форма и материали.

Паралелно с конкурсната програма, за участниците и гостите на детския празник на 8-ми и 9-ти май в Младежкия дом ще има организирани ателиета по приложни изкуства, в които всички желаещи деца ще могат да творят и да се забавляват с връстниците си.

Конкурсът за изпълнители "Сладкопойна чучулига" се провежда за девети път в Бургас и цели популяризиране на песните, създадени през годините в по-стария конкурс под шапката на "Сладкопойна чучулига" – за създаване на нови детски песни. По традиция конкурсът за песен следва този за изпълнители. Тази година той ще се проведе в началото на месец юли.