KralicaNes

KralicaNes

17-годишна стана "Кралица на Несебър"

За първи път тази година за кралица на Несебър гласува най-безпрестрастното и необичайно жури, а именно жените, които честват своя празник в деня на града – Мариите. Кметът Николай Димитров изпрати 375 поздрава до всички жени от Несебър, които носят името Мария и Марийка, с призив всички те заедно да изберат най-достойното за тях момиче.

PraznikNes

Короната на новата кралица беше поставена от кмета Николай Димитров, който още преди да знае името на победителката, лично награди всяка една от дванадесетте участнички, като ги поздрави за тяхната увереност, обаятелност и таланти.

Тазгодишният конкурс "Кралица на Несебър" не е обикновен комерсиален продукт, а конкурс да успешните млади хора на града на ЮНЕСКО. Именно за това, за всяка участничка беше създадена видео визитка, която изтъкна пред журито не толкова външния вид, а целите, интересите и талантите на момичетата.   

Веднага след края на конкурса, поздрав от Община Несебър за всички Марии, беше концертът на Веселин Маринов, който накара публиката истински да се забавлява и да пее заедно с любимия си изпълнител.PraznikNes1

По-рано в храм "Св. Успение Богородично" сливенският митрополит Йоаникий отслужи вечерно бдение, а веднага след това литийно шествие с иконата на Св. Богородица, която скоро се завърна от гостуването си в Нео Месемврия, премина по улиците на Несебър. Светинята беше понесена от моряци и придружена от жителите на гръцкия град, които днес ще изнесат своя поздравителен концерт по случай 15 август.

Докато течеше литийното шествие, несебърски деца и художници, задружно се заеха с приятната задача да изресуват стената под южния парк на Несебър. Това беше първият етап от  проекта "В света на приказките".