DSC_8395

DSC_8395

18 деца участваха в първата тренировка на "Морски звезди"

се проведе днес под ръководството на треньорите Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Те зарадваха малчуганите с чисто нови маркови топки, лежанки за упражнения и екипировка.

DSC_8429 Едночасовата тренировка премина под вещия взор на директора на направление "Детско-юношески футбол" към БФС Пламен Михов в качеството му на приятел на основателя на "Морски звезди" Радостин Костов.

"В нашето училище ще се тренира по методика, спусната от БФС. Взаимствали сме и най-доброто от западноевропейските образци, основно от немската школа", заяви Костов пред представителите на медиите. "Морски звезди" събира деца основно от 7 до 9 г., но няма да върне желаещи и извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в училището могат да се запишат и момичета.DSC_8408

През следващата седмица ще има по 2 тренировки от понеделник до петък на игрището до бл. 29 в "Изгрев". Началните часове са 10.00 и 15.00. До 1 ноември заниманията за децата ще бъдат безплатни. После започва записване и влизат в сила таксите от по 30 лв. на месец. Парите включват и застраховка на децата, до които редовно ще има медицинско лице.

В ход са преговори да се ползва и изкуственото игрище до училище "Елин Пелин" в "Меден рудник". През есенно-зимния период заниманията ще се водят на закрито в зали или физкултурни салони.