Garazi

Garazi

2000 гаража махнати от зона "А" в бургаския "Меден рудник" незаконни метални гаражи. При встъпването в длъжност на кмета Димитър Николов през 2007-ма бяха преброени над 4000 такива клетки – грозни, с най-различен цвят и форма, поставени в междублокови пространства, зелени площи, върху тротоари, детски площадки и съществуващи паркинги. Много често те се използваха не по предназначение, а като складове за дърва, нафта, зимнина, дори като автосервизи.

Към днешна дата са премахнати близо 2000 гаража само в зона "А" на "Меден рудник" – в този жилищен комплекс незаконните обекти от такъв тип са най-много.

"Почти не се е налагало да стигаме до принудителни мерки. Затова благодаря на моите съграждани от "Меден рудник", които ни съдействат и доброволно премахват гаражите. Те сами виждат, че комплексът става все по-уреден и приветлив. Така ще продължим и занапред", каза кметът Димитър Николов.

Според финансовите си възможности Община Бургас се старае своевременно да благоустроява освободените територии.

През пролетта на тази година в зона "А" на "Меден рудник" ще започне благоустрояване в междублокови пространства, а по незаконните гаражи в зона "Б" ще бъдат разлепени първите призовки от Община Бургас за доброволно премахване.