Силен вятър и снеговалеж в Бургас

В почистването на града ще се включат и всички асфалтиращи и озеленителни фирми, които разполагат с подходяща техника и имат достатъчен човешки ресурс.

 

Фирмите докладваха за състоянието на техниката, с която разполагат, както и с какви запаси от сол, луга и отсевки разполагат. За почистването на града ще се извади цялата подходяща техника, а управителите ще съставят график за извънреден труд на работниците си. Техниката, която не е снегопочистваща, ще се използва за ръчна обработка на пътните артерии.

Има изработен график с маршрути– коя фирма за кой район на общината да отговаря.

Почистването на малките улици остава невъзможно, заради паркираните от двете страни стотици автомобили. Правени са опити да се влезе в малките улици, но има реална опасност леките коли да пострадат от снегопочистващите машини с гребла, твърдят от общината.

Кметът разпореди и на общинската фирма "Бургасбус" да закупи необходимите количества пясък, сол и луга, с които да се обработват терените непосредствено пред автогарите.

Всички училища и детски градини са предупредени за рязкото спадане на температурите. Инструкциите са да намалят, но да не спират опотлението през почивните дни.

На фирмите е разпоредено да са в готовност за започване обработка на улиците, веднага щом започне да вали тази вечер.