LineykaV

LineykaV

22-годишна варненка се опита да се самоубие, не се харесвала

Клиниката по токсикология при ВМБ доц.д-р Снежа Златева. Животът на младата жена, която имала вроден физически дефект, е вън от опасност. Въпреки че преди опита за самоубийство с момичето са работили психолози, очевидно, резултат не е имало.
По празниците усещането за това, че не си красив или нямаш приятел, или си безпаричен, се засилва у всички българи. Полицията регистрира всеки ден опити за самоубийства сред варненци от всички възрасти. Причините са различни, но мимолетният устрем към отвъдното е всекидневие за лекарите и органите на реда. 
Статистика от Скандинавието сочи, че пикът на депресиите и самоубийствата в северните държави се свързва с липсата на слънце. В част от страните правителствата отпускат пари за почивки на слънчеви места по света на гражданите си, нещо, което е непознато по нашите географски ширини. Злоупотребите с алкохол и наркотици също се свързват ефектите на Северното сияние. 
Около 1% от жителите на планетата, откак се помним, полудяват, като това е вероятна причина и за опити за слагане на край на живота. Всеки нормален човек е осенен от мисли за самоубийство около 1-2 часа в денонощието. Тенденцията се засилва по празници, около именни и рождени дни.
За голямо учудване на токсиколозите от ВМБ – Варна, по време на нощното и днешното дежурство обаче, не са постъпили пациенти с алкохолно отравяне, каза доц.д-р Златева.

Днес+