DSC_6593

DSC_6593

3 дни критични за пострадалите в рафинерията Бургас. Четирима души пострадаха при ремонт на подстанция тази сутрин. Това са Валентин С. на 51 години - с 45% изгаряния, 52-годишният Стоян Т. - с 15% изгаряния, Костадин С. на 46 години и Добромир К.  на 20 години са с по 5% изгаряния.

Валентин С. и Стоян Т. са транспортирани с линейка от МБАЛ Бургас до Клиниката по изгаряния във Варна. Другите двама мъже са настанени за лечение в Първа хирургия в бургаската болница.
Пострадалите са с обгаряния по лицата и ръцете.
"Колегите, които са приели мъжете да действали адекватно и са овладяли ситуацията. Състоянието на двамата пациенти, които са при нас е стабилно. Те са контактни. Колко дена ще остананат за лечение обаче, е рано да се каже", коментира д-р Стелиян Славов заместник-изпълнителен директор на МБАЛ Бургас.
Критични ще бъдат първите три дни за най-тежко пострадалите, които са транспортирани до Варна. При тях има евентуален риск от усложнения.
Инцидентът в рафинерията е станал при ремонт в подстанцията. Волтова дъга се е появила при рязане на кабел под високо напрежение.