FunCity

FunCity

300 събития на Fun City във Варна В най-активния летен месец край морето млади хора ще събудят града за динамични и приятни изживявания по младежки. Организаторите от сдружение "Варненски младежки фестивал" с подкрепата на Община Варна, дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" обещават да се потрудят за това в този фестивал всички да се чувстват "у дома".

Още от самото начало публиката се включва активно като участник в поредица от "творчески работилници". Всеки може да се включи и научи в
изработването на съвременни бижута, керамични фигури, картички, маски, хвърчила и балони или да се върне крачка назад към автентичния бит с
работилница свещоливница, старинни бижута и тъкачество.
В непосредствена близост до разположените край сцена "Раковина" работилници ще стартират и първите спортни предизвикателства с уъркшоп и демонстрации на двуетажни колела. Вече спечелените през миналото издание търсачи на връзката между спорта и духовното развитие, ще могат да допълнят "летящата" йога със сутрешни тибетски упражнения за събуждане.
След раздвижването започва истинската сила на Варна в движението – уличният  танц. Феновете и танцьорите ще имат шанса да работят и да се забавляват с повече от един от най-добрите – SoulAward, Connection Crew, Killatria и The Center. Специално пространство за целта ще бъде оформено зад Морско казино.
И понеже животът е сцена, за амбициозните млади звезди ще се преподаде първата част на обучението "Основи на поведението на сцена за певци и
изпълнители".
Една от малкото инициативи в страната, посветени изключително на показването и споделянето на качествена и иновативна фотография, галерия "Ластици" ще даде старт съвместно с "Фън сити" на шестима млади творци, представяйки техните фотографски книги. Представянето ще бъде
последвано от откриването на самостоятелната изложба "Лицата на битака" на Самуил Петков, един от малкото млади фотографи, вълнуващи се от репортажна и социална фотография.
Тъй като нощта също е млада, поантата на първия фестивален ден е достойната музикална програма, поставяща на сцената изпълнители като румънците "Попа Шапка" в компанията на Junk Yard от Враца, Муфта от София и варненците Funkaround, неизменно склоняващи публиката към танци и изпълнено с радост от живота настроение.
А за радостта от живота в дните от 7 до 13 юли на всички във Варна ще напомня "Фън сити" – Младежкият фестивал на Варна.