IMGP8510

IMGP8510

49 школа от Варна се състезават в спортни игри се включват около 3500 варненски деца. И тази година спортовете, заложени в програмата, са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, лека атлетика, шахмат и бадминтон. Децата са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момчета и момичета. Надпреварите стартират на 26 октомври от 8.30 часа с баскетбол в категория 5-7 клас, момичета. Двубоят е между Основно училище "Раковски" – Основно училище "Славейков". Следват волейбол 8-10 клас ( Първа езикова гимназия и VІІІ СОУПЧЕ "А.С.Пушкин") и футбол с дербито между VІІІ СОУПЧЕ "А.С.Пушкин" и Средно основно училище "Климент Охридски". Състезанията ще се проведат съответно в спортните бази на ОУ "Цар Симеон", Първа Езикова гимназия и Техническия Университет. 

Лекоатлетическият турнир ще се проведе на 29 октомври за 5-7 клас, а големите им съученици ще се състезават на 30 октомври от 10 ч. на стадион "Локомотив".
Официалното откриване на игрите е предвидено за 9 ноември (събота) от 11.00 часа в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия.. 
Пълните програми за срещите може да намерите на www.varnanamladite.com