5 000 лева дава община Царево за абитуриенти сираци В трогателния момент прозвучаха празнични приветствия и чувствени прощални слова. Единадесетокласниците подариха на всички випускници свитъци с напътствия за живота, който смело ще поемат от тук нататък.

 

40 абитуриенти от две паралелки завършват Царевската гимназия тази година. Осемте отличници на випуска ще бъдат наградени от кмета Петко Арнаудов и директора на училището Ваня Атанасова на тържествената церемония на 24 май, когато ще е и ритуалът по приемане и предаване на училищното знаме. По утвърдена традиция момчетата получават за подарък часовници, а момичетата колиета, които ще им останат като спомен от училището. На площада пред читалището всеки дванадесетокласник ще се сбогува с учителите и прощално ще целуне училищното знаме. Ще бъде спазена и традицията абитуриентите тържествено да въведат бъдещите първокласници в училището.

Балът на абитуриентите ще е вечерта на 24 май в помпозния хотел "Замъка". От общинския бюджет за абитуриентите тази година са отпуснати 5 000 лева, предназначени за разноските по вечерния бал и за абитуриентите сираци, на които общината дарява по 300 лева.