DSC_7327

DSC_7327

58 ученици писаха по Имало едно време

"Бургас плаза" приключи. Най-голям - 15, е броят на учениците от начално базово училище "Михаил Лъкатник", които са се включили в конкурса. Журито ще оценява творбите до 22-ри декември. Имената на победителите ще бъдат обявени на 28-ми декември.

Конкурсът се организира от "Бургас плаза" и се осъществува със съдействието на Регионален инспекторат по образование на МОН, община Бургас и с медийната подкрепа на сайт Черноморие. Целта на конкурса е да насърчи творческия потенциал на учениците, като по този начин се стреми да допринесе за спад на статистиките за ниския праг на грамотност сред подрастващите. Конкурсът се организира за първи път в страната и е насочен към деца от I-ви до VII-ми клас.

Организаторите се надяват конкурсът да има пролетно и есенно издание. Така това начало ще се превърне в традиция за проверка на знанията по български език на учениците от Бургас и региона.
В първото издание на "Имало едно време" ще бъдат определени трима победители. Авторите на най-добрите приказки, които задължително трябва да започват с фразата "Имало едно време", които ще бъдат предоставени от "Ориндж център" и сертификати за участие. Седмица след края на конкурса техните произведения ще бъдат публикувани в сайт Черноморие.