DSC_5447

DSC_5447

70 лодки се включват във ветроходна регата "Черноморец"

Националната ранглиста ще се впуснат ветроходци в класовете "Оптимист", "Кадет", "Лазер-Стандарт", "4.7" и "Радиал", "470", "420" и "Фин". Ще бъдат раздадени 18 комплекта купи и медали. Регатата се организира със съдействието на Община Бургас.

На пресконференция по повод предстоящата надпревара Валентин Николов – вицепрезидент на Българска федерация по ветроходство – съобщи за нова интересна инициатива. Децата на Бургас ще получат възможността да попълнят отбора на яхт клуб "Черноморец Бургас". Те могат да заявят желанието си за включване в заниманията на клуба като попълнят своите данни и ги оставят в Специална кутия на Мостика в дните на състезанието. Едно от тях, изтеглено чрез жребий, ще получи шанса да тренира ветроходство безплатно.

Както всяка година ще има и други интересни събития, съпровождащи събитието:

* Регатата отблизо – Бинокли за гражданите на Бургас - Търсете флага на "Черноморец" на Мостика

* Фото изложба на въже – Ветроходен момент на деня

* Ветроходно Фото ателие в Яят клуба

С почит към традициите и уважение към първите, ще бъдат връчени 2 почетни приза в памет на двамата изтъкнати бургаски треньори Стоян Петков и Стефан Бончев. В церемонията по закриване на регатата ще се включат министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кметът Димитър Николов.