DSC_9970

DSC_9970

АБВ подава ръка на КНСБ за почасово заплащане меморандума на синдикалната организация и предизборната програма на коалицията, с която тя се явява на парламентарните избори за 43-то Народно събрание. От 8 години от КНСБ се опитват да намерят политическо лоби в парламента, за да се направят промени в Кодекса на труда и да бъде въведена почасова ставка. Това предлагат и от АБВ.

Кандидати за народни представители от коалицията във Втори многомандатен избирателен район Бургас се срещнаха тази вечер с представители на КНСБ. DSC_9991_2В срещата участваха водачът на листата на коалицията в Бургас генерал Михо Михов, кандидат-депутатите Иван Киров и Велина Тодорова, областният координатор и председател на предизборния щаб на АБВ в Бургас Петко Иванов. Срещата бе по покана на КНСБ и в нея се включиха синдикални лидери от сферата на здравеопазването, образованието, жп транспорта, пристанището, летището, митницата, "Бургасбус" и други. АБВ е първата политическа партия, която откликва на призива на КНСБ за среща и обсъждане на меморандума. Генерал Михов очерта допирните точки, залегнали в меморандума и в платформата на АБВ. "Докато генералът говореше, ние със Здравко Тошков (лидер на КНСБ в Бургаско) дебатирахме дали ние сме взаимствали от тях или те от нас социалната част на меморандума, който присъства и в нашата програма", допълни Петко Иванов. Платформата на АБВ е отворена и в нея могат да бъдат добавени и други приоритети според избирателите. Тя дава възможност за конструктивен диалог не само със синдикатите, но и с представителите на всички социални слоеве.
Листата на коалицията в Бургас е балансирана и в нея са представени всички сфери. 30% от кандидат-депутатите от АБВ са жени, същият е делът и на младите хора до 35 години.
АБВ ще участва на изборите за 43-то Народно събрание с бюлетина №14.