obshtinaburgas

obshtinaburgas

Ако не сте платили данъците, пригответе пари и за лихва Върху всяка просрочена вноска се начислява законната лихва - десет пункта над основния лихвен процент на БНБ.

За улеснение на гражданите, Община Бургас предоставя възможност, освен в касовия салон на ул. "Александровска" № 83, плащания да се приемат и в касите на Териториалните дирекции - ТД "Възраждане" - комплекс "Меден рудник" /до бл.26/, ТД "Освобождение" в комплекс "П.Р.Славейков" /до бл.498, ТД "Изгрев" в комплекс "Зорница" /бл.47/, ТД "Зора" – комплес "Лазур" /ул. "Перущица" 67/, ТД "Долно Езерово", като и в Центъра за информация и обслужване на граждани на ул. "Александровска" №26. На посочените места могат да се заплатят задължения към Община Бургас за данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци; данък върху превозните средства; патентен данък, като е без значение местонахождението на имота, постоянният адрес на задълженото лице или обектът на патентната дейност.

През изминалата година служителите на общинската приходна дирекция предприеха редица действия за санкциониране недобросъвестното поведение на неизрядните длъжници. Освен покани за доброволно изпълнение, масирано се издават актове за установяване на задълженията, а при неплащане преписките се предават за принудително събиране.

Още нещо важно: До края на текущата година собствениците на нежилищни имоти могат да подадат декларации за определяне на таксата битови отпадъци за следващата година според количеството им. В този срок могат да се подават и декларации от собственици на имоти, които през цялата следваща година няма да бъдат използвани. Бланки на декларации могат да бъдат свалени от сайта на Община Бургас, или получени на посочения адреса на дирекция МПДТР, където става и подаването им.