IMG_4922_-12

IMG_4922_-12

Активисти на БЧК в Несебър със стипендии

връчи стипендиите, които са осигурени от несебърска фирма собственост на братята Живко и Светослав Василеви, възпитаници на школото. Паричните суми за тази учебна година са седем момичета от XII клас: Мирослава Добрева, Деница Стоянова, Мирослава Горенова, Калина Христова, София Томова, Николета Стоянова и Десислава Янева.IMG_4922_-13

Стипендиите, в присъствието на други двама възпитаници на училището - Мартин Торопов и Георги Момчилов, бяха връчени от Светослав Василев - магистър по икономика и организация на туристическия бизнес на бургаския университет "Проф. Асен Златаров". Той поздрави лауреатките и декларира готовност подпомагането на талантливи и даровити ученици да продължи и в следващите години. От името на отличените благодарност към дарителите и за подкрепата от ръководството на училището поднесе Паунка Русева - наставничка на младежкия БЧК.

Похвалната постъпка на собствениците на фирмата, осигурили средствата да стипендиите, не е еднократна. От 3 години те се ангажират с организацията и на Международния ден на детето - 1 юни, когато с техни средства се провеждат занимателни спортни турнири за децата от началния курс на училището. Връчването на стипендии става за четвърта поредна година.

 

 

Мара Момчилова

Галерия