IMGP1928-1

IMGP1928-1

"Акулите" и "Литекс" - 1:1 пред очите на Херо и Стоичков

Срещата започна много динамично и за двата отбора. Още в 10-та минута Шаешу остана очи в очи с Пиргов, но изстрелът му мина на сантиметри от страничната греда. Домакините от Черноморец взеха инициативата в свои ръце и логичното не закъсня. В 30-та минута отново Аатиф Шаешу беше изведен от ляво, майсторски запази топката и с много премерен удар елиминира вратарят на гостите за 1:0. 2 минути преди края на първата част Георги Миланов за втори път се строполи в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Оттам дойде и изравнителното попадение, дело на Никасио.

Втората част започна със същото високо темпо, но липсваха чистите голови ситуации. Домакините отново взеха нещата в свои ръце и започнаха да пресират своя опонент. В 61-та минута Асис направи страхотен пропуск. След като беше отлично изведен, бразилецът не беше максимално концентриран и не можа да засече топката от непосредствена близост. Десетина минути по-късно отново Асис повтори почти същата ситуация, като този път ударът му беше много неточен. Гостите също създадоха няколко опасни положения, но Стоян Колев не остави никакви шансове, показвайки отново своята класа.

С актив от 55 точки „акулите” продължават да заемат 3-тото място във временното класиране. В следващия кръг момчетата на Димитър Димитров гостуват в Разград на тима на "Лудогорец".

"Мисля, че се получи добър мач за българските стандарти, колкото и клиширано да звучи това. Мач с динамика, с голови положения. Естествено че съжалявам адски много, защото за нас беше жизнено необходимо да спечелим тези 2 точки, но това е футболът. Когато се играе нормално и честно, понякога се получават такива резултати. Не като да играеш с юношите на противниковия отбор и други такива приятелски срещи. Нямам претенции към моите футболисти по простата причина, че повечето от тях играха на своя максимум. Лошото е, че нямах никаква вариативност в атака. Знаете за контузията на Боли и наказанието на Преслав. Но пак казвам нямам претенции към футболистите си. За съжаление мисля, че този хикс е самоубийствен и за двата отбора, но пак казвам това е футбол и всякакви резултати се получават. Когато играеш чесно, никога не си застрахован от такива резултати", сподели на редовната пресконференция след края на двубоя наставника на бургазлии Димитър Димитров.

На въпрос какво могат да кажат двамата треньори в качественото си на ученик и учител Димитров добави: "Аз мога да бъда единствено горд, че съм бил треньор на Ицо. Винаги съм казвал, че той е живата реклама на България. Мога само да се гордея, че съм могъл да се докосна до него като футболист и като ръководител". От своя страна Христо Стоичков също заяви, че е горд от факта, че имал треньор като Димитър Димитров.