IMGP0093

IMGP0093

"Акулите" спечелиха градското дерби

Мачът се развиваше с обрати и от двете страни като „акулите“ поведоха още в самото начало, после бяха обърнати с 2:1 до края на полувремето, но до края на двубоя съумяха да отбележат 2 гола и да спечелят така важния за тях двубой.

Първият гол падна още в 3-та минута след перфектно изпълнен пряк свободен удар от Симеон Райков. Няколко минути по-късно "Черноморец" можеше да удвои, но Милен Василев не успя да уцели вратата след центриране в наказателното поле и удар от воле. В 24-та минута грешка на Годфред Бекое даде отлични предпоставки за контраатака, при която Ерай Карадайъ беше изведен сам срещу Живкович и не сбърка за 1:1. В самия край на полувремето "акулите" допуснаха втори гол. Живкович не се намеси убедително при изпълнение на пряк свободен удар и остави Станислав Жеков от непосредствена близост да направи резултата 2:1 за "Нефтохимик".

През втората част възпитаниците на Димитър Димитров се втурнаха да обръщат мача и само 4 минути след подновяване на играта резултатът стана 2:2. Траян Траянов оползотвори максимално центриране от пряк свободен удар и с глава оплете неспасяемо топката в мрежата. Обратът за Черноморец беше налице в 64-та минута, когато Симеон Райков засече центриране на Фонсека и направи резултата 3:2 за "акулите". Няколко минути по-късно отборът на Нефтохимик остана с човек по-малко, след като Михаел Орачев получи втори жълт картон и беше изгонен. В 72-та минута Симеон Райков можеше да лиши срещата от интрига, след като беше намерен сам в наказателното поле, но ударът му мина над напречната греда. До края на срещата преобладаваха предимно нервите, но в крайна сметка резултатът остана непроменен. В самия край на двубоя Жереми Манзоро получи втори жълт като и също беше изгонен, след като участва в меле с играчи на противниковия отбор.