Андрей Янев получи приза Художник на годината. Снимки Черноморие-бг

Андрей Янев получи приза Художник на годината. Снимки Черноморие-бг

Художникът Андрей Янев стана художник на годината. Той заедно с Ана Михайлова бяха номинирани за художник, но 12-членно жури определи наградата да получи Андрей Янев. Тя му бе връчена от кмета на Бургас Димитър Николов при откриването на традиционната Никулденска изложба на бургаските автори в залата на Дружеството на художниците.

Церемонията продължи с връчване на отличията "Бург на годината". Анкетата се прави от Радио едно, а бургазлии гласуват на номинираните. В категория "Завърнали се младежи" призът получи Димитър Рачев - бронзов медалист от Европейското първенство по борба.

За "Бург на годината" бе определен щангистът Петър Борисов от клуб "Черноморец", който донесе на Бургас европейската титла за ветерани във възрастова група 50 – 54 години на надпреварата в Полша. Сред номинираните в тази катерогия тази година бяха - "Българска фондация биоразнообразие", художничката Жанина Трашлиева - част от националния отбор по художествена гимнастика и Албена Пенева.

Гости на церемониите бяха проф. Георги Янков - ректор на Националната художествена академия и проф. Сава Димитров - ректор на музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров".

Галерия