DSC_4813

DSC_4813

Андрей Янев разкрива тайнства в галерия "Неси"

Преминаването в новото измерение, старите схеми, които заработват наобратно са част от темите, които го вълнуват и на които той дава израз чрез творбите си.

Художникът прави своя трактовка на "Тайната вечеря". Неговата картина, озаглавена "Тайна вечеря", акцентува върху жеста под масата и ръката, която държи сребърника. "Винаги някой някъде държи сребърника. Въпросът е кой ще го улови и кой ще извърши предателство", обяснява Андрей Янев. Според него зрителите, които се докоснат до картините му имат нужда от това общуване. Защото чрез тях той показва, че човек може да контролира това, което иска да види. Винаги се води от желанието си да показва картини, които провокират и чрез тях всеки сам да намери себе си и отговорите на въпросите, които търси.

В изложбата могат да се видят и картините, озаглавени "Гост" и "Гост 1", които според автора са вътрешните посланици, водители, хранители, на които всеки може да се довери.

Андрей Янев показва и трансформацията на светлината чрез маслиновата клонка. Пътят, който извървява плода от зехтина до елея и преобразяването на светлината чрез него.

"Всичко има точен и завършен цикъл. Най-същественото е невидимо за очите", заключва художникът.

Изложбата ще бъде открита тази вечер от 18.00 часа в галерия "Неси".