DSC_0860

DSC_0860

Ангел Ангелов с реплика на Варненското злато получи бизнесмена Ангел Ангелов. Високото отличие му бе присъдено за дарителската му дейност през 2014 г. от община Средец. Служебни ангажименти попречиха на собственика на "Агроком" да получи лично наградата.DSC_0833DSC_0865 Тя бе обявена от кмета на община Средец Иван Жабов снощи, преди фолклорния концерт в сградата на Трансграничния културен център за деца. Освен Ангелов още 49 дарители, които се включиха в акцията "Подари усмивка за Рождество" получиха свидетелство за щедрия благороден жест към хората на общината.

Залата в центъра се пукаше буквално по шевовете. Препълнена с хора от всички възрастови групи, дошли на артсъбитието. Поименно бяха връчени свидетелствата за дарение под силните аплодисменти на публиката. Преди това бяха съобщени от Лазар Налбантов - завеждащ отдел "Култура" в община Средец, призьорите от конкурса за Коледна сурвачка. Над 120 са участниците в надпреварата за отличието. От тях 9 бяха победителите, които получиха грамоти и подаръци. Сред тях са малчуганите - Ева Желязкова, Стелиан Стоянов, представители на село Зорница, Момина църква и др.
След обявяването на победителите от конкурса "Коледна сурвачка" и дарителите от кампанията "Подари усмивка за Рождество", започна Коледен фолклорен концерт. Той стартира с изпълнение на песента "Замъчи се, божа майка". Популярната народна песен изпяха сестри Ставреви и Костадин Михайлов под съпровод на фолклорната формация от село Факия. Концертът продължи до късно, в него взеха участие фолклорни групи от Средец и цялата община, както и малчугани от детските градини и социалния дом.